Telefonunuzun Parlaklık Ayarlarını Nasıl Düzeltebilirsiniz?

Telefonunuzun Parlaklık Ayarlarını Nasıl Düzeltebilirsiniz?
22 Temmuz 2022 11:44 | Son Güncellenme: 8 Nisan 2023 02:29

Gün ışığında çok karanlık bir telefon ekranını okumaya çalışmak ile geceleri ekranınızdan 40 güneş ışınlarının size saçılması gibi gelen şeylerden korumak için gözlerinizi kısmak arasında zor bir dengeleme eylemi bulunur.

Neyse ki, karşılaştığınız her tür ekran parlaklığı sorunu için hızlı bir düzeltme vardır.

İşte, en yaygın sorunlarınıza basit çözümler!

 

Sorun 1: Ekran parlaklığım değişmeye devam ediyor.

Muhtemel suçlu, otomatik parlaklık ayarınızdır, her zaman tercihlerinize uymaz, yani uygun olmayan anlarda sizi kör edici veya sinir bozucu derecede donuk bir ekranla şaşırtabilir. Otomatik parlaklık vermiyor olsa da amacına sahiptir. Tüm gün boyunca parlak, beyaz ışık saçan bir ekran, telefonunuzun pilini “Şarj cihazınızı ödünç alabilir miyim?” diyebileceğinizden daha hızlı bitirir.

Apple, iOS cihazlarının, çevrenizdeki ışık koşullarına göre parlaklık seviyelerini otomatik olarak ayarlamak için bir ortam ışığı sensörü kullandığını söylüyor. Gözlerinizi bu ışık koşullarına göre hareket edecek olan parlaklık kaydırıcısında tutarsanız, bunu çalışırken görebilirsiniz. Bu nedenle, dışarısı aydınlıksa, parlak bir ekran oluşturmak için kaydırıcı yukarı hareket etmelidir ve karanlık bir yatak odasındaysanız, kaydırıcı onu kısmak için aşağı hareket etmelidir.

Otomatik parlaklık varsayılan olarak açık olsa da kapatmak veya sıfırlamak oldukça kolaydır ve emin olun, gözleriniz size teşekkür edecektir.

 

iOS’ta: Ayarlar > Erişilebilirlik > Ekran ve Metin Boyutu > Otomatik parlaklığı kapatın. Ardından, istediğiniz parlaklık düzeyine ulaşana kadar parlaklık çubuğunu ayarlayın. İsterseniz, otomatik parlaklık ayarlarını sıfırlamak için tekrar açabilirsiniz.

Çoğu Android telefonun benzer bir otomatik parlaklık özelliği vardır. İşte Samsung bunu kapatabileceğinizi söylüyor.

 

Android’de: Ayarlar > Ekran > Uyarlanabilir parlaklık öğesinin yanındaki kaydırıcıya dokunun ve kapalı konumuna getirin. Ardından, istediğiniz parlaklık düzeyine ulaşana kadar parlaklık çubuğunu ayarlayın.

 

Sorun # 2: Ekranım sürekli çok karanlık.

Ekranınızın zarar görmediğini varsayarsak, sürekli olarak kararan bir ekranın en yaygın suçlusu güç tasarrufu modudur. Piliniz bitmek üzereyken, akıllı telefonunuz bir dizi arka plan işlemini kapatabilir ve ekranı daha az güç kullanacak şekilde ayarlayabilir. Ancak parlaklığı artırmanız gerekirse, bu ayarı kapatmak çok kolay.

iOS’ta: Ayarlar > Pil > Düşük Güç Modu kaydırıcısını kapalı konumuna getirin. Veya Ayarlar > Kontrol Merkezi > Kontrolleri Özelleştir’e gidin . Kolay açma / kapama erişimi için Kontrol Merkezinize Düşük Güç Modu ekleyin.

Android’de: Ayarlar > Pil ve cihaz bakımı > Pil > Güç tasarrufu modunun yanındaki anahtarı kapatın.

 

Sorun 3: Telefon ekranım gerçekten turuncu görünüyor.

Ne olacağını görmek için gelişi güzel bir şekilde telefon ayarlarınızda oyun mu oynuyorsunuz? Öyleyse, muhtemelen varsayılan bir ayar olmayan Night Shift’i açmışsınızdır.

Night Shift, iPhone ekranınızı bir çift mavi ışığı engelleyen gözlükle sarmaya benzer. Ekranı biraz sarı-turuncu yaparak, gözlerinizi mavi ışığın neden olduğu aşırı zorlanmadan koruyabilirsiniz. Turuncu, renk çarkında mavinin tam tersi olduğundan, turuncu ışık mavi ışığı etkisiz hale getirebilir.

Araştırmalar, mavi ışık engelleyicilerinin bilimsel yararları konusunda hala fikirlerini sürdürüyor, bu yüzden bunu biraz tuzakla ele alalım ve bu arada, karanlık çöktükten sonra Netflix izliyorsanız ve herkesin bir Oompa Loompa gibi görünmesine dayanamıyorsanız, şu adımları atın.

iOS’ta: Denetim Merkezi’ni açın (ekranın sağ üst tarafından aşağı kaydırın)> Parlaklık kaydırıcısını uzun süre basılı tutun > Açmak veya kapatmak için Night Shift simgesine dokunun.

Android’de: Ayarlar > Ekran > Gece Işığı. Kapalı konuma geçin.

ETİKETLER: , ,
Merhaba! Ben Emrah, BTnet.com.tr'nin teknoloji yazarıyım. Sizler için en güncel teknoloji haberlerini paylaşıyorum. Amacım, sizleri teknoloji dünyasının heyecanına ortak etmek ve bilgiyle buluşturmak.
YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.