DOLAR 7,4592
EURO 9,0510
ALTIN 440,95
BIST 1.565
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 3°C
Çok Bulutlu
İstanbul
3°C
Çok Bulutlu
Çar 7°C
Per 10°C
Cum 13°C
Cts 15°C

Pinterest Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Pinterest Hesap Silme Nasıl Yapılır?
29.11.2020 - 22: 40: 42
A+
A-
Abone Ol 

Sosyal medya platformları kullanıcılar için önemli bir eğlenceli kaynağı olarak görülmektedir. Günlük yaşamın sinir ve stresinden bir nebze de olsa uzaklaşmak adına sıkça tercih edilmektedir. Günün en kısa süreli boş zaman diliminde bile göz atma ihtiyacı hissedilmektedir.

Dünya geneline bakıldığı zaman sosyal medya platformları üzerinde geçirilen süreler oldukça yüksek olarak görülmektedir. İnsanın güzel vakit geçirmesi adına oldukça etkili olsa bile bu kadar yüksek kullanım oranlarının olumsuz sonuçları da olabilmektedir. Zamanının büyük bir bölümünü bu platformlar üzerinde geçirdiğini fark eden kullanıcılar, bu duruma müdahale etmek istemektedir. Bu doğrultuda da kullanılan birçok sosyal medya hesabı kapatılmaktadır. Pinterest kullanan kullanıcılar da bu sebeplerden dolayı Pinterest hesap silme nasıl yapılır sorusuna cevap aramaktadır.

Pinterest Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Herhangi bir sosyal medya platformuna ait hesabı silmek isteyen kullanıcılar bilmesi gereken, silme işleminin kalıcı olarak gerçekleştiğidir. Silinen hesap içerisinde yer alan bilgilerin, kullanıma bağlı olarak gerçekleştirilen paylaşımların ve en önemlisi de mesajlaşmaların geri getirilmesi pek mümkün olmamaktadır. Bu sebeple işlem gerçekleştirilmeden önce bir kere daha düşünmek faydalı olacaktır. Pinterest hesap silme işlemi için şunlar yapılmalıdır:

Bilgisayar için,

  • İnternet tarayıcısından Pinterest sitesine giriniz.
  • Silmek istediğiniz hesaba giriniz.
  • Profil fotoğrafının yanındaki ok simgesine tıklayınız.
  • “Ayarlar” seçeneğine tıklayınız.
  • Sol kısımdan “Hesap Ayarları” seçeneğine tıklayınız.
  • Sayfanın en altında yer alan “Hesabı Kapat” butonuna tıklayınız.
  • Hesap kapatma işlemi için mail adresinize bir doğrulama linki gönderilecektir.
  • Mail adresinizin altındaki “Devam” butonuna tıklayınız.
  • Ayrılma sebebinizi belirtiniz. Ardından “E-posta Gönder” butonuna tıklayınız.
  • Mail adresinize gelen mesajı açınız. “Evet, hesap kapatılsın” butonuna tıklayarak işlemi tamamlayınız.

Mobil uygulama için,

  • Güncel Pinterest uygulamasını açınız.
  • Hesabınıza giriniz.
  • Alt kısımda yer alan profil fotoğrafınıza tıklayınız.
  • Açılan profil sayfasının sol üst kısmından yeniden profil fotoğrafınıza tıklayınız.
  • Sağ üst köşedeki “Ayarlar” tıklayınız.
  • “Hesap Ayarları” seçeneğine tıklayınız.
  • En altta yer alan “Hesabı Kapat” butonuna tıklayınız.
  • Açılan ek seçeneklerden yeniden “Hesabı kapat” butonuna tıklayınız.
  • Mail adresinize gelen mesajı kontrol ediniz.
  • Gelen maildeki “Evet, hesap kapatılsın” butonuna tıklayınız.

 

Pinterest hesabı silme işlemi belirtildiği üzere iki farklı sistemde gerçekleşebilmektedir. Silme işlemini yapan kullanıcılar için pişmanlık süresi olarak 14 gün tanımlanmıştır. 14 gün içerisinde yeniden hesabın etkinleştirilerek kullanıma açılması mümkündür. Fakat 14 günlük süre dolduktan sonra hesap kalıcı olarak silinecektir. Bu süre zarfından sonra yeniden etkinleştirmek mümkün değildir.

 

Pinterest Hesap Dondurma Nasıl Yapılır?

Sosyal medya platformları üzerinde çok fazla zaman geçirdiğini düşünen kullanıcılar için bir diğer alternatif yöntem ise kısa süreli olarak uzaklaşmaktır. Bu sebeple hesap dondurma özelliği kullanılmaktadır. Kısa süreliğine uzaklaşarak kullanım alışkanlığını azaltmak isteyen kullanıcılar ise yukarıdaki adımların aynısını gerçekleştirmelidir. Son aşamalarda yer alan “Hesabı Kapat” butonu yerine “Hesabı devre dışı bırak” butonu kullanılmalıdır. Bu buton kullanılarak gerçekleştirilen işlem, kullanıcının talebi doğrultusunda iptal edilebilmektedir. Kullanıcı istediği herhangi bir anda hesabına giriş yaparak profilini yeniden aktif edebilmektedir. Bu süre zarfında kullanıcının herhangi bir bilgisi veya içeriği sistemden silinmemektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.