DOLAR 9,3563
Per 17°C
Cum 19°C
Cts 20°C

Netflix Yapay Zeka Sistemi Hakkında Açıklamalar Yaptı!

14.12.2020 - 18: 21: 23
A+
A-
Abone Ol

Bildiğiniz üzere Netflix ‘de her katalogda binlerce film ve dizi yer alıyor. Fakat kullanıcı tercihleri bölgelere göre değişiklik gösterebiliyor. Durum böyle olunca bu tarz platformların bölgesel trendi yakalayıp, ayak uydurabilmek için istatistiksel verileri incelemesi ve çok fazla zaman harcaması gerekiyor. Netflix bugün hangi bölgelerde ne tür içeriklerin popüler olacağını nasıl anladığını ve ona göre işlem yaptığını açıklayan bir blog paylaşımına imza attı. Yapılan açıklamaya baktığımız zaman son zamanların en popüler platformu bu işlemi tamamen yapay zekaya emanet etmiş.

Netflix Yapay Zeka İle Benzerlik Haritası Oluşturuyor!

Netflix, özel bir algoritma sayesinde  şov meta verilerine dayanarak bir “benzerlik haritası” oluşturduğunu açıkladı. Bu durumda izleyicilere daha doğru ve isabetli önerilerde bulunmasına yardımcı oluyor. Bunun yanı sıra bu yapay zeka algoritması pazarlama departmanına  komedi, aksiyon, dram ya da gerilim gibi hangi dizi ve film türlerinin “satışa yardımcı” olacağı hakkında fikir veriyor.

Yapay zekanın görevi sadece bunla sınırlı değil. Yapay zeka seçilen ülkelerdeki izleyici kitleleri hakkında da analizlerde de bulunabiliyor. Ufak bir örnek vermemiz gerekirse, Türkiye’de dram ağırlıklı bir filmin veya dizinin ilgi gördüğünün farkına varırsa pazarlama ekibine bildiriyor, pazarlama ekibi de bunu görerek bu bölge için dublaj ve altyazılara daha fazla öncelik tanıyor. Bunun yanı sıra bu ülkede o dizinin reklamları da yayınlanıyor. İşte, filmleri izlemiş olduğumuz platformun mükemmel bir sistemi mevcut diyebiliriz.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.