2022’ye Kadar Bilgisayarlardaki Stok Sıkıntısı Devam Edecek

2022’ye Kadar Bilgisayarlardaki Stok Sıkıntısı Devam Edecek
25 Aralık 2020 18:54 | Son Güncellenme: 8 Nisan 2023 02:20

Geçmiş yıllara göre 2020 yılı içerisinde çok daha fazla bilgisayar, laptop ve tablet talebinde bulunuldu. Korona virüs salgını sebebiyle evlere kapanmak zorunda kalan insanlar gerek eğlence amaçlı gerekse eğitim amaçlı olarak bilgisayar aldı. Talep patlaması yaşanması üzerinde stoklarda sıkıntılar meydana geldi.

2020 yılının başlarında bilgisayar stoklarında hiçbir sorun bulunmazken korona virüs salgınının artış göstermesi ile birlikte bilgisayarlara talepler arttı. Stoklar tükenme noktasına geldi. Dünyanın dört bir yanında karantinaya alınan insanlar vakit geçirmek amaçlı ve eğitim amaçlı olarak bilgisayar, tablet gibi teknolojik aletleri kullanımını arttırdı.

Stok Sıkıntısı Ne Zaman Son Bulacak?

2000’li yılların başında kullanımı yaygınlaşan ve 2008 yılında satışlarda pik noktasına ulaşan bilgisayarlar o yıl içerisinde tam 300 milyon satılmıştı. Bir süre sonra gerilemeye başlayan satış oranları o tarihten bu yana kadar aynı seyirde devam etmişti. 2020 yılı içerisinde de aynı oranda bir artış olması bekleniyor. Aynı zamanda tablet ve PC kullanımının da 1.77 milyar civarında olması bekleniyor.

Dünyaca ünlü bilgisayar üreticisi Acer’in ABD sorumlusu Gregg  Prendergsat yaptığı açıklamalar ile birlikte söylenenleri onayladı. Siparişlerin yetiştirilemediğini söyleyen Gregg, talepler aynı hızda devam ederse stok sıkıntısının 2022’ye kadar devam edeceğini belirtti. Yaşanan olaylar ve talepler doğrultusunda 2022 yılında satış ve talep oranlarının yeniden normale dönmesi bekleniyor.

Merhaba! Ben Emrah, BTnet.com.tr'nin teknoloji yazarıyım. Sizler için en güncel teknoloji haberlerini paylaşıyorum. Amacım, sizleri teknoloji dünyasının heyecanına ortak etmek ve bilgiyle buluşturmak.
YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.