DOLAR 8,6591
EURO 10,1605
ALTIN 491,27
BIST 1.407
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Gök Gürültülü
İstanbul
17°C
Gök Gürültülü
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 25°C
Pts 24°C

Telegram Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Telegram Hesap Silme Nasıl Yapılır?
25.01.2021 - 18: 32: 20
A+
A-
Abone Ol 

Telegram hesap silme işlemi son günlerde sohbet uygulamalarına alternatif olarak ön plana çıkan Telegram uygulaması için kullanıcıların merak ettiği önemli bir konudur. Tüm telefon kullanıcılarının bileceği üzere kısa süre önce WhatsApp uygulaması tarafından gündemi oldukça fazla rahatsız eden bir gizlilik sözleşmesi duyurulmuştur. Kullanıcılar tarafından yoğun tepki ile karşılanan bu sözleşme, sosyal medya platformları üzerinde çok büyük yankı uyandırmıştır. Büyük kitlelerin tepkisine sebep olan sözleşme sebebiyle kullanıcılar alternatif sohbet uygulamaları yönlenmiş, bu uygulamaların içerisinde ise en fazla tercih edilenlerden biri Telegram olmuştur.

Ücretsiz sohbet gerçekleştirme imkânı sunan Telegram uygulaması, çok fazla kullanıcı sayısına ulaşınca, uygulamanın kullanımına yönelik olarak bazı önemli konularda bilgi ihtiyacı doğmuştur. Gizlilik sözleşmesine verilen ani reaksiyon sebebiyle, hiç düşünmeden Telegram uygulamasına geçiş yapanlar içerisinde belirli bir kesim pişmanlık duyarak oluşturdukları hesapları silmek istemiştir. Bu sebeple de Telegram hesap silme işlemi ile ilgili araştırmalar yapmıştır.

 

Telegram Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Çok hızlı bir biçimde kullanıcı sayısında artış yaşayan Telegram uygulaması, bilinen diğer sohbet uygulamalarından bazı farklı özelliklere sahiptir. Özellikler bakımından yaşanan farklılıkların bazıları kullanıcılar için olumlu olurken bazıları da olumsuz olabilmektedir. Olumsuz olarak ifade edilebilecek özellikler içerisinde Telegram hesap silme işleminin mobil uygulama üzerinden yapılamaması gelmektedir. Telegram kesin olarak silme işleminin yalnızca bir link kullanımı ile gerçekleşmesine izin vermektedir. Link kullanımı ile hesabını kesin olarak silmek isteyenlerin yapması gerekenler şu şekildedir:

  1. https://my.telegram.org/auth?to=deactivate Telegram  hesap silme linkine tıklayınız.
  2. Açılan hesap silme ekranında “Your Phone Number” isimli bölüme telefon numaranızı yapınız. Telefon numaranızın uluslararası formatta olması için numaranızın başına +90 ibaresini ekleyiniz. (+905*********)
  3. Ardından “Next” butonuna tıklayınız.
  4. Ardından Telegram uygulaması üzerinden size gelen mesajda yer alan kodu “Confirmation code” alanına giriniz ve “Sign In” butonuna tıklayınız.
  5. Ardından hesabınıza giriş yapılacaktır. Hesabınızı neden silmek istediğinize dair bir soru sorulacaktır. Bu sayfada yer alan “Delete My Account” isimli butona tıklayınız.
  6. Ardından açılan uyarı metnini ise “Yes, delete my account” butonuna tıklayarak cevaplayınız.

Gerçekleştirilen bu işlemin ardından hesabınız kalıcı olarak silinecektir. Silme işleminin ardından gerçekleştirmiş olduğunuz tüm sohbetler, kişiler ve gruplar yok olacaktır. Daha sonradan yeniden Telegram uygulamasını kullanmak istediğinizde silinen bu verileri geri almanız mümkün olmayacaktır. Bu sebeple pişmanlık yaşamamak adına işlemi yapmadan önce kararınızdan emin olunuz.

 

Telegram Hesap Silme – Alternatif Yöntem

Telegram hesap silme işleminin mobil uygulama üzerinden kesin olarak gerçekleştirilmesi mümkün değildir. Fakat hesap silme işlemine yönelik olarak farklı bir özellik bulunmaktadır. Bu özellikle birlikte kullanılmayan Telegram hesabının silinebilmesi mümkündür. Özelliğin temel prensibi belirli bir süre boyunca kullanılmaması sonucunda ihtiyaç duyulmadığı anlaşılan hesapların temizlenmesidir. Bu özelliğin kullanımı şu şekildedir:

  1. Cep telefonunuzdan Telegram mobil uygulamasını açınız.
  2. Sol üst kısımda yer alan üç çizgi simgesine tıklayarak seçenekler menüsünü açınız.
  3. Menü içerisinde yer alan “Ayarlar” seçeneğine ardından ise açılan sayfada yer alan “Gizlilik ve Güvenlik” seçeneğine tıklayınız.
  4. Açılan sayfanın orta kısımlarında yer alan “Hesabımı sil” başlığı içerisindeki “Bu kadar süre uzaktaysam” seçeneğine tıklayınız.
  5. Uygulamanın ne kadar süre kullanılmaması durumunda hesabın kendini yok etmesini istediğinizi belirleyiniz.

Belirlemiş olduğunuz sürenin bir nebze de olsa uzun olmasına özen gösteriniz. Çok kısa bir sürenin tercih edilmesi olumsuzluk yaratabilecektir. Belirlemiş olduğunuz süre boyunca uygulamaya giriş yapmamanız durumunda hesabınız otomatik olarak silinecektir. Silme işleminin ardından gerçekleştirmiş olduğunuz tüm sohbetler, kişiler ve gruplar yok olacaktır. Daha sonradan yeniden Telegram uygulamasını kullanmak istediğinizde silinen bu verileri geri almanız mümkün olmayacaktır. Belirlenen süre uygulama üzerindeki mesajlaşma süreniz değildir. Mesaj yazmasanız bile uygulamaya giriş yapmanız, uygulamayı kullandığınız anlamına gelmektedir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.