Google, Haber Yazabilen Yapay Zeka Geliştiriyor

Yapay zeka çağıyla birlikte Google’ın Genesis kod adlı yeni yapay zeka teknolojisi, haber makaleleri üretebileceği iddialarıyla gündemi meşgul ediyor. The New York Times’ın raporlarına göre, teknoloji devi Google, bu yeni aracı The Times’ın yanı sıra Washington Post ve News Corp’un sahibi olan The Wall Street Journal yöneticilerine de tanıttı. Ancak bu gelişme, gazetecilerin geleceği konusunda tedirginlik yaratıyor.
Google’ın Genesis yapay zekası, güncel olaylar ve diğer türden verilerle beslenerek kendiliğinden haber makaleleri oluşturabiliyor. Bu özelliğiyle, gazetecilerin işini tehdit ettiği düşünülüyor. Ancak bazı uzmanlar, gerçeklere dayalı ve güvenilir içerik sunma konusunda başarılı olursa, gazetecilerin bile bu aracı kullanabileceğini belirtiyor.
Genesis Kullanımında Tedirginlik
Google henüz Genesis yapay zekasını kullanıma sunmamış olsa da, bu tür teknolojilerin yanlış bilgilerin yayılmasına yol açabileceği ve gazetecilikte denetimsiz bir kullanımın riskli olabileceği konusunda endişeler var. Özellikle Microsoft destekli OpenAI ile rekabet halinde olan Google, hızlı bir şekilde yapay zeka alanında ilerlemeye çalışıyor. Ancak, geçmişte yaşanan bazı olumsuz deneyimler nedeniyle bu tür teknolojilere karşı bazı eleştiriler de bulunuyor.
Yapay Zeka Araçlarının Riskleri
Yapay zeka araçları, zaman tasarrufu sağlamakla birlikte, tamamen uydurma bilgiler üretebilmeleriyle de dikkat çekiyor. Bu durum, haber makaleleri gibi doğru ve güvenilir bilgi sağlaması gereken içeriklerde ciddi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, bu tür yapay zeka araçlarının kullanımında hata faktörünün kritik bir öneme sahip olduğu unutulmamalıdır.