Oppo mu Huawei mi? Hangisi Daha iyi?

Oppo mu Huawei mi? Hangisi Daha iyi?
11 Şubat 2022 15:58 | Son Güncellenme: 8 Nisan 2023 02:07

Telefon fiyatlarının hızla artması Çinli üreticilere olan ilgiyi artırdı. Çinli üreticiler nispeten ucuz fiyata çok daha fazla özellik sunduğu için insanlar telefon tarafında bu tür üreticilere yönelmeye başladı. Çinli telefon devlerinden olan Oppo ile Huawei’de kullanıcıların dikkatini çekmeyi başaran iki marka oluyor. Peki Oppu mu tercih edilmeli Huawei mi? Hangisi daha iyi?

 

Oppo Firması Hakkında

Oppo köklü telefon firmalarından birisidir. 2004 yılında Çin’in Dongguan şehrinde kurulmuştur. OnePlus, vivo, İQOO, Realme gibi firmaları da bünyesinde barındıran BBK Electronics firmasına ait bir firmadır. Genel olarak BBK Electronics ise geçmişi 1995 yılına kadar dayanan köklü bir firmadır. Telefon üretimi konusunda kendini geliştirmeyi başarmış bir kuruluştur.

 

Huawei Firması Hakkında

Huawei 1987 yılında kurulmuş sadece telefon konusunda değil birçok konuda üretim yapan bir firmadır. Ağ donanımlarından, baz istasyonlarına, ağ teknolojilerinden telekomünikasyon ekipmanlarına kadar birçok ürün üretmektedir. Bu bağlamda donanımsal alt yapısı çok güçlü bir firmadır. Mobil teknolojiler konusunda sadece en iyi donanımı kullanmakla kalmayıp en iyi donanımı kendisi de üretmektedir. Telefonlarda kullandığı çoğu parçayı (işlemci de dahil) kendisi tarafından üretilmektedir.

 

Huawei Mi? Oppo Mu?

Donanımsal olarak bakarsak ikisi de aynı fiyat seviyelerinde yakın donanımlar sunmaktadır. İşlemci, ram, depolama alanı gibi konularda benzer sonuçlar almaktadır. Bunun dışında;

 

  •  Huawei maalesef Google servislerini kullanamamaktadır. Bu da Google haritalar, Google Play Store gibi uygulamalara erişemeyeceğiniz anlamına gelmektedir. Yine Google servislerini kullanan bazı uygulamalara da erişiminiz olmamaktadır. Whatsapp kullanılamayan (direk olarak kurulamayan) uygulamalardan birisidir. Bu da Huawei’yi karşılaştırmada bir adım geriye atmaktadır.
  •  Fiyat konusunda benzer fiyat seviyelerindedir. Fakat Huawei’nin ABD tarafından uygulanan bu yasağı göz önüne alınınca biraz daha pahalı kalmaktadır. Bu nedenle Oppo fiyat konusunda bir adım önde denilebilir.
  •  Kamera konusunda Huawei geçmişten beri hep önde olan firmaların başında gelmiştir. Huawei marka telefonların kamerası genellikle fiyat segmentinde iyidir. Model model değişiklik gösterebilecek olsa da genel anlamda bu konuda Huawei’nin Oppo’ya göre bir adım önde olduğunu söyleyebiliriz.
  •  Tasarım konusu kişiden kişiye değişse de artık iki firmanın da benzer tasarımlar sunduğunu söyleyebiliriz. Bu bağlamda tasarım konusunda birbirlerine karşı bir üstünlükleri olmadıklarını söyleyebiliriz. Bu konuda berabere kalıyorlar.
  •  Teknik servis konusunda Türkiye’de servislerinin de birbirilerine yakın olduklarını söyleyebiliriz. Bu konuda da birisinin servisinin diğerine göre çok daha iyi veya çok daha kötü olduğunu söylemek mümkün değil.

Sonuç olarak iki marka da kaliteli ürünler sunmakta. Kamera ile işi olanlar için Huawei bir adım öne çıkabilecekken, Google servislerine ihtiyaç duyanlar ve bir uygulama kurmak için APK gibi çözümler ile uğraşmak istemeyenler için de Oppo birkaç adım ne çıkmaktadır. Bu bağlamda önceliklerinizi belirleyerek Huawei ve Oppo arasında karar verebilirsiniz.

 

ETİKETLER: ,
Merhaba! Ben Emrah, BTnet.com.tr'nin teknoloji yazarıyım. Sizler için en güncel teknoloji haberlerini paylaşıyorum. Amacım, sizleri teknoloji dünyasının heyecanına ortak etmek ve bilgiyle buluşturmak.
YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.