Instagram Lite Geri Dönüyor! Testlerine Başlandı

Instagram Lite Geri Dönüyor! Testlerine Başlandı
17 Aralık 2020 14:21 | Son Güncellenme: 8 Nisan 2023 01:47

Dünyanın en çok kullanılan ve sevilen sosyal medya platformları arasında yer alan Instagram, 2018 senesinde yeni bir uygulama test etmeye başlamıştı. Bu uygulama ise Instagram’ın bazı özelliklerinin kırpılmış ve daha ufak boyutlu versiyonu Instagram Lite. İlk sürümünde 73 kilobaytlık dosya boyutuna sahip olan uygulama, düşük donanıma sahip telefonları hedeflemekteydi.

Instagram, geçtiğimiz aylarda aniden Lite sürümünü mağazalarından kaldırmış ve  yeni uygulama üstünde çalıştıklarını açıklamıştı. Yeni bu uygulama Hindistan’da test edilmeye başlandı.

Yeni Instagram Lite Eski Instagram Arayüzüne Benzer Bir Arayüz Kullanacak!

Telefonunuzda yaklaşık olarak 2 MB  yer kaplayacak olan yeni Instagram Lite, düşük donanımlara sahip telefonlarda ve daha düşük internet hızlarında daha iyi bir Instagram deneyimi sunmayı amaçlıyor. Uygulama her ne kadar alışık olduğumuz bir Instagram arayüzü ile gelse de bazı farklılıkları bulunuyor. Yeni Instagram Lite versiyonunda Reels, Mağaza ve IGTV özellikler yer almıyor. Bu sebepten ötürü sadece içeriklerin ve hikayelerin bulunduğu bir sürüm olacağını ifade edebiliriz.

İnstagram’ın yeni “Lite” uygulamasının diğer ülkelerde ne zaman yayınlanacağı hakkında bir bilgi bulunmuyor. Lakin uygulama şuan Hindistan’da 5 milyon indirmeye ulaşmış durumda. Reels, Mağaza ve IGTV olmayan Instagram ne kadar kullanışlı olur bilemeyiz lakin düşük donanıma sahip telefon kullanıcıları için çok kullanışlı olacağı kesin. Lite sürümü hakkında yeni gelişmeler oldukça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Peki, sizce Instagram Lite sürümüne gerek var mı? siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

ETİKETLER:
Merhabalar ben Mert 21 yaşındayım. Bilgisayar Programcılığı okudum şuan bir şirkette front end uzmanı olarak görev almaktayım. Bunun yanı sıra teknolojiye oldukça meraklıyımdır ve 4 seneden beridir editörlük yapmaktayım.
YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.