Instagram Yorum Sabitleme Özelliği Nedir, Nasıl Yapılır?

Instagram Yorum Sabitleme Özelliği Nedir, Nasıl Yapılır?
23 Mayıs 2021 20:56 | Son Güncellenme: 8 Nisan 2023 01:50

İnternet üzerinde sorulan soruların başında instagram yorum sabitleme özelliği nedir? konusu geliyor. Bu konuda gerekli detayları yazımızda bulabilirsiniz

Instagram yorum sabitleme özelliği nedir, nasıl yapılır? Sosyal medya sitesi, son zamanlarda kullanıcılarını mutlu etmeye yönelik içerik yenilikler sunmaya başladı. Yorum sabitleme özelliği de bu yeniliklerden bir tanesidir.

Instagram Yorum Sabitleme Nedir?

Instagram yorum sabitleme özelliği kullanıcılardan büyük bir beğeni almayı başardı. Instagram, siber zorbalıkla mücadele etmek için sabitlenmiş yorumlar özelliğini ekledi. Bu özellik sayesinde kullanıcıların olumlu duyguları vurgulaması ve teşvik etmesine olanak sağlandı.

Sabitlenen yorumlar, kaba ya da uygunsuz yorumlara karşı koruma görevi üstlenebiliyor. Kullanıcılar bir gönderinin üstüne gelerek olumlu bir yorum ekleyebiliyor. Yorum sabitleme özelliği insanlara hesaplarının üslubunu belirleme konusunda fırsat sunuyor. Sabitlenmiş yorumlar Instagram’ın zorbalıkla mücadele etmesine kolaylık sağlıyor.

Pinleme Nasıl Yapılır?

Instagram hesabınızda, beğendiğiniz yorumları sabitleme imkanınız bulunuyor. Paylaşmış olduğunuz içeriklerin altında kendi oluşturduğunuz metin bulunuyorsa, sabitlenmiş yorum metninizin hemen altında ortaya çıkar.  Instagramda yorum sabitleme işlemi şu şekilde yapılır;

  • Beğendiğiniz ve sabitlemek istediğiniz yorumu seçin,
  • Şikayet etme, ve cevaplama seçeneklerinin yanında sabitleme işareti göreceksiniz,
  • Sabitleme işaretin tıklayın,
  • Yorum sabitleme özelliğini onaylayın.

Instagram’ın bu yorum sabitleme özelliği en fazla üç yorumu sabitlemeye izin vermektedir. Yorum sabitleme özelliği YouTube tarafından uzun zamandır kullanılıyordu. Bu özellik artık Instagram üzerinde de geçerliliğini koruyor.

Birden Fazla Yorum Nasıl Silinir?

Beğenmediğiniz yorumları aynı anda silebilmek için alt tarafta yer alan gerekli adımları takip edebilirsiniz.

iOS’ta birden fazla yorum nasıl silinir? iOS cihazınızda yorumları aynı anda silebilmek için;

  • Yoruma dokunun ve ardından ‘…’ simgesini tıklayın,
  • ‘Yorumları Yönet’ bölümünü seçin ve aynı anda silmek istediğiniz yorumları silin,
  • En fazla 25 yorum seçebilirsiniz,
  • Hesapları toplu olarak engellemek isterseniz ‘Diğer Seçenekler’ bölümünü işaretleyin.

Andoid telefonlarda toplu yorum silebilmek için;

  • Herhangi bir yoruma basılı tutun,
  • ‘…’ simgesine gelin ve ‘Engelle veya Kısıtla’ bölümünü seçin.

Instagram yorum sabitleme özelliğini fenomen markalar ve büyük hesaplar sıklıkla tercih ediyor. Markalar özellikle kullanıcı yorumlarına çok fazla önem vermektedir. Yorum sabitleme özelliği sayesinde markalar ve kişiler olumlu yorumları ön plana çıkarabiliyor.

 

ETİKETLER:
Merhaba! Ben Emrah, BTnet.com.tr'nin teknoloji yazarıyım. Sizler için en güncel teknoloji haberlerini paylaşıyorum. Amacım, sizleri teknoloji dünyasının heyecanına ortak etmek ve bilgiyle buluşturmak.
YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.