Yaşam Tarzı 03 AĞUSTOS 2011 / 13:37

Lezzet ve mutluluğu arayanlara formül Aydan Üstkanat'tan geliyor: "Yap+Ye=Mutlu Ol"

Teknoloji odaklı bir site olduğumuzun farkındayız. Fakat yıllardır basın sektöründe emek veren gastronomi ustası Aydan Üskanat'ın, tariflerinden fotoğraflarına kadar kendi çabalarıyla ortaya koyduğu bu lezzet ansiklopedisine kayıtsız kalamadık. Üstkanat'ın deyimiyle "Aydınlık bir günde, baharat kokularının ortasında, sımsıcak bir evin ve gülümsemenin misafiri olmak istiyorsanız", mutlaka göz atın.



“Bu kitapta dünya mutfaklarından en sevdiğim temel tariflerle ve tamamen bana ait olan yepyeni reçetelerle karşılaşacaksınız. Bu reçetelerin ortak iki özelliği var: Birincisi çok lezzetli olmaları, ikincisi ise son derece pratik ölçülerle ve doğru tariflerle hayat bulmaları. Yani, yapınca göreceksiniz ki kolay, yiyince hissedeceksiniz ki çok lezzetli. Sonuçta yaptıklarımız hayatımıza değer katmalı, mutlu etmeli bir parça."

Elinize aldığınız andan itibaren renkli ve lezzetli fotoğraflarla bezeli tarifler arasında kaybolacağınız yeni kitabını, işte bu sözlerle tanımlıyor Aydan Üstkanat.

İzmir doğumlu. Girit kökenli ailesinden öğrendiği yemek kültürünü, sanatçı ve araştırmacı kimliğiyle geliştiriyor. Sanatın pek çok dalında eğitim alan Üstkanat, resim ve müzik çalışmalarının yanı sıra, yemek konusunda da yaratıcı bir kişiliğe sahip.

Yirmi yılı aşkındır yaptığı sanat yönetmenliğinin yanı sıra Üstkanat, sekiz yıldır yemek stilistliği de yapıyor.

Aynı zamanda fotoğrafçılıkla da ilgilenen Üstkanat’ın daha once basılan “Yemek Rehberi” isimli kitabının ve “Yap+Ye=Mutlu Ol” kitabının fotoğraf çalışmaları kendisine ait. On yıl kadar once dergilerde başlayan basın hayatını, altı yıldır ulusal bir gazetede gastronomi yazılarıyla devam ettiriyor.

Bize de bu nefis tarifleri bir araya toplayan Aydan Üskanat'a eline sağlık, yapan ve yiyenlere afiyet olsun demek kalıyor...

Kitaptan iki tarifi de sizlere küçük bir ikram olarak sunalım. Görsellerin üzerine tıklayarak daha büyük hallerini görebilirsiniz.