Kamu 02 TEMMUZ 2009 / 08:20

Portakal suyuna dikkat!

Meyve sularındaki asitlerin, dişe, diş beyazlatmada kullanılan malzemelerden çok daha fazla zarar verdiği anlaşıldı.

Meyve sularındaki asitlerin, dişe, diş beyazlatmada kullanılan malzemelerden çok daha fazla zarar verdiği anlaşıldı.


Eastman Institute'den Profesör YanFang Ren ve ekibi, diş beyazlatma işlemlerinde yaygın olarak kullanılan yüzde 6 oranında hidrojen peroksidin, meyve suyu asitlerinin dişe verdiği zararın yanında çok önemsiz kaldığı sonucuna ulaştı. Özellikle portakal suyunun sertleşmeyi azalttığı ve diş minesine zarar verdiği sonucuna ulaşıldı. Daha önce yapılan çalışmalara ek olarak, bu araştırmada yeni bir fokus- variasyon dikey görüntüleme mikroskobu kullanıldı. Bu sayede yüzey detayları çok daha yoğun bir şekilde görüntülenebildi.


Profesör Doktor Ren: "Portakal suyunun yaydığı asit o kadar güçlü ki, diş bu asitle sürükleniyor diyebiliriz. Portakal suyu mine sertliğini yüzde 84 oranında azalttı. Beyazlatma işleminde minelerde ya da diş sertliğinde herhangi bir değişim olmadı" dedi.