Kamu 30 MART 2009 / 09:32

Fazla sıcak içecekler kanser riskini artırabilir

British Medical Journal raporuna göre sıcak içecekler yemek borusu kanseri riskini artırıyor.

British Medical Journal raporuna göre sıcak içecekler yemek borusu kanseri riskini artırıyor.



İran’ın Gülistan bölgesindeki sıcak çay tüketimi nedeniyle yemek borusu kanserine yakalanan birçok insan olduğu belirtiliyor. Rapora göre, 158 F ‘den(70 derece) daha sıcak çay içen kişilerin yemek borusu kanserine yakalanma riski daha ılık çay içenlere oranla sekiz kat fazla. Çay içmek isteyenlerin, çayı demleyip bardağa döktükten sonra beş - on dakika beklemesi tavsiye ediliyor. Times gazetesi, İngilizlerin çayı 140 F (60 derece) ya da daha soğuk içmeyi tercih ettiğini ekliyor.