Kamu 30 MART 2009 / 09:32

Fazla sıcak içecekler kanser riskini artırabilir

British Medical Journal raporuna göre sıcak içecekler yemek borusu kanseri riskini artırıyor.

British Medical Journal raporuna göre sıcak içecekler yemek borusu kanseri riskini artırıyor.



İran’ın Gülistan bölgesindeki sıcak çay tüketimi nedeniyle yemek borusu kanserine yakalanan birçok insan olduğu belirtiliyor. Rapora göre, 158 F ‘den(70 derece) daha sıcak çay içen kişilerin yemek borusu kanserine yakalanma riski daha ılık çay içenlere oranla sekiz kat fazla. Çay içmek isteyenlerin, çayı demleyip bardağa döktükten sonra beş - on dakika beklemesi tavsiye ediliyor. Times gazetesi, İngilizlerin çayı 140 F (60 derece) ya da daha soğuk içmeyi tercih ettiğini ekliyor.


 



 

" Bu sitede yer alan yazılar (içerik) üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan BThaber'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz. "
Fetih Mah. Tahralı Sok. Kavakyeli Plaza C Blok No: 7 D: 5 34704 Ataşehir / İstanbul
+90 (216) 291 13 90
E-bülten Listemize Kaydolun