Genel 22 EYLÜL 2010 / 07:31

Facebook'ta "şimdi değil" uygulamasına dikkat!

Facebook’ta bir süreliğine reddettiğiniz arkadaşlarınız hala sizi takip ediyor olabilir.

Facebook’ta bir süreliğine reddettiğiniz arkadaşlarınız hala sizi takip ediyor olabilir.


Birkaç gün önce Facebook sessizce arkadaşa reddetme uygulamasına küçük bir yenilik getirmişti. Bu yenilikle listenize dahil olmak isteyen kişileri reddetmek yerine o kişilere daha sonra bir şans daha verebileceğiniz bir seçenek söz konusuydu. Reddetmek ya da yok saymak yerine “şimdi değil” butonu devreye girecek ve bu isteği bir süreliğine erteleyebilecektiniz.

Ancak yeni haberlere göre “şimdi değil” diyerek arkadaşlık teklifini ertelediğiniz bu insanlar, profilinizdeki güncellemeleri ve arkadaşlarınıza açık olan bilgilerinize ulaşabiliyor. Güvenlik ayarlarınızda yaptığınız “herkesin” görmesini istediğiniz bilgileri, bu kişiler de size arkadaşlık daveti gönderir göndermez görebiliyor.

Fakat gerçekten güvenlik ayarlarınızı yeterince doğru düzgün yaptıysanız böyle bir durum başınızı ağrıtmayacaktır elbet. Şayet bunu es geçtiyseniz bir süreliğine istenmeyen bu kişilerin bilgilerinizi görmemesi için gizlilik ayarlarınızı yeniden yapılandırmanız gerekebilir.