Genel 18 EYLÜL 2008 / 13:51

Avea'nın 3G Yetkilendirme Planı ile ilgili basın açıklaması

Avea CEO'su Cüneyt Türktan 3G Yetkilendirme Planı ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

Avea CEO'su Cüneyt Türktan yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün itibari ile 3G Yetkilendirme Planının Resmi Gazete’de yayınlanmış olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Yeniliğe ve yeni teknolojilere büyük önem veren, pazarda etkin rekabetin sağlanması için çaba sarf eden bir şirket olarak, 3G ihalesinin önümüzdeki 6 ay içerisinde gerçekleşecek olmasını memnuniyetle karşılıyoruz.

Önümüzdeki aylar telekom sektörü için tarihi bir dönem olacak. Hep birlikte Kasım 2008’de, seçme özgürlüğünü numara değiştirme kaygısı olmadan tüketicilere sunacak Numara Taşınabilirliği gibi önemli bir uygulamayı başarıyla hayata geçirdikten sonra 3G teknolojisini ve bunun hayatımıza kattıklarını hep birlikte göreceğiz.

Avea olarak, bu heyecanlı dönem için tüm kaynaklarımızla hazırız ve ülkemizde tüketicilere en kaliteli hizmeti, en yeni teknolojileri, en uygun koşullarla sağlayabilmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bilindiği gibi, 2007 yılının ilk aylarında Türkiye’nin ilk akıllı santrallerine yaptığımız büyük yatırımla 3G ve hatta 4G’ye hazır hale getirdiğimiz altyapımız ve sürmekte olan çalışmalarımızla hazırlıklarımız uzun zamandır devam etmekteydi, lisans süreci ile de bu yatırımlarımıza devam edeceğiz.

3G ile Türkiye’de en büyük farkı Mobil Genişbant hizmetlerinde yaşayacağımızı düşünüyoruz. Mobil Genişbant teknolojisinin getireceği çok hızlı veri iletimi ve hızlı internet erişimi olanağı ile Türkiye’deki tüm cep telefonu kullanıcılarının internet üzerinden dünyanın tüm bilgilerine ulaşabilecek olması bilgi üzerine kurulu modern çağda, ülkemizin dijitalleşme konusunda çok önemli bir adım atmasını sağlayacaktır. Elbette ki geniş bant ve hızlı internet ile birlikte yepyeni Katma Değerli Servisler ile tanışacağız, Avea olarak mevcut şebekemizde abonelerimize sunduğumuz, öncülüğünü yaptığımız birçok Katma değerli servisin yanısıra 3G ile de yeniliklerimizi duyurmaya devam edeceğiz. Kısacası, hem başarı ile uygulanan bir Numara Taşınabilirliği, hem de 3G ile birlikte renkli bir dönem ve etkin bir rekabet ortamı görmeyi bekliyoruz; bu süreçte Düzenleyici Kurumlar, işletmeciler ve tüketicilerin üzerlerine düşen sorumluluğu gerektiği biçimde yerine getireceğine de yürekten inanıyoruz.

Saygılarımızla,

Cüneyt Türktan