Donanim 15 NİSAN 2009 / 06:42

ADD’den Google basın açıklaması

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) basında kendisiyle ilgili çıkan “Google’ı kapattırmak için savcılığa başvuruda bulundu” haberlerine ilişkin bir basın açıklaması yayınladı.

ADD tarafından basına ulaştırılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Google arama motorunda "Kemalizm karın ağrısı" diye arama yapıldığında ortaya çıkan ve http://sitesigoogle.com/site/kemalizminkarinagrisi/Home adresli sitede Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'e ağza alınmayacak ve yazıya dökülemeyecek nitelikte, son derece terbiyesizce ve bir insanın kişilik haklarına zarar verici nitelikteki yazılar, derneğimizce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde şikayet edilmiştir.Söz konusu şikayette bu sitenin yetkilileri ve sorumluları tespit edilemediğinde bu tespitin savcılıkça yapılarak ilgililer hakkında gerekli cezai kovuşturmanın yapılmasını ve bu sitenin kapatılması talep edilmiştir.Basında yer aldığı gibi GOOGLE'un kapatılması gibi bir talep söz konusu değildir. Kamuoyunun GOOGLE'e bu kadar sahip çıkmasının yanında Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK'e yapılan hayasızca ve saygısızca hakaretlere aynı duyarlılığı göstermemesini de anlayamamaktayız. Şunu unutmayalım ki halen yürürlükte olan Atatürk'ü Koruma Kanunu gereği Cumhuriyet Savcılığı bu gibi durumlarda resen harekete geçme yetkisine sahiptir. Zira yürürlükte bulunan bir yasanın ihlali söz konusudur.Şüphesiz ki ulu önderimiz Atatürk, ona karşı yapılan bu gibi hayasız saldırılar ile yara alamaz ve zarar göremez. Ancak Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu önder bir kişiliğe, saldırılmasını önlemek de her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının görevi olması gerektiği inancı ile kamuoyuna saygı ile duyururuz.ADD Genel Merkezi"