Facebook Hikaye Silme Nasıl Yapılır?

Facebook Hikaye Silme Nasıl Yapılır?
8 Haziran 2021 16:50 | Son Güncellenme: 8 Nisan 2023 02:24

Facebook hikaye silme nasıl yapılır? Sorusuna cevap aradığımız bu içerikte Facebook hikaye silme nasıl yapılır? Hakkında birçok bilgiye sahip olacaksınız.

Günümüz teknolojisinde birçok yenilik ve güncelleme ile gelen farklılıklar bulunmaktadır. Her geçen gün yeni uygulamalar veya uygulamalara eklenen değişiklikler mevcuttur. Bunların arasında bulunan Facebook hikaye de değişimin bir parçası olmuştur.

Facebook hikaye; marka, işletme veya kullanıcı zevkine göre kullanabileceği ve reklamlarını yaparak içerik paylaşabileceği bir özelliktir. Kullanıcıların diğer kullanıcılar ile etkileşime geçerek, gündelik paylaşım ağına giren bu özellik haber kaynağının üzerinde görülmektedir. Hikayelerde resim, yazı, video gibi paylaşımlar yapılmaktadır.

Facebook Hikaye Silme/ Facebook Hikaye Silme Nasıl Yapılır?

Kullanıcılar bazen atmak istemediği hikayeleri atmakta ve silmek istemekte veya artık kalmasını istemediği hikayeleri silmektedir. Burada da en çok aranılan soru Facebook Hikaye silme nasıl yapılır? olmaktadır. Facebook hikaye silme işlemi ana sayfa ve Facebook Messenger üzerinden yapılabilmektedir.

Genellikle bazı durumlarda kullanıcılar fotoğraf seçimi yaparken yanlışlıkla yanlış fotoğrafa basarak istemediği hikayeleri atabilmektedir. Buna son vermek için oldukça gerekli ve önemli olan bu işlem birçok kişi tarafından merak edilmekte ve aratılmaktadır. Çok aktif Facebook kullanıcıları ise çeşitli hikayeler atmak isteyip eskidiğini düşündükleri hikayeleri birkaç saate silmektedir. Bu işlemleri gerçekleştirmek için de Facebook’a eklenen hikayeler silinmektedir.

Facebook Ana Sayfa Üzerinden Hikaye Silme

  • Ana sayfaya girilerek, paylaşılan hikaye açılır.
  • Silinecek hikayenin sağ üst kısımda bulunan üç nokta simgesine dokunulur.
  • Atılan hikaye “sil” ile silinmektedir.

Böylece profildeki hikaye silinir.

Facebook Messenger Üzerinden Hikaye Silme

  • Facebook Messenger uygulaması açılır.
  • Hikaye kısmına girilir ve hikayenin üzerine tıklanır.
  • Sağ üst kısımdaki üç noktaya dokunularak “sil” seçeneği seçilir.

Böylelikle profilde paylaşılmış olunan hikaye silinir. Facebook üzerinden silinen hikayeler otomatik bir şekilde Facebook Messenger üzerinden de silinmektedir. Yani ikisinden de ayrı ayrı silmeye gerek yoktur. Aynı şekilde Facebook Messenger’daki gerçekleştirilen silme işlemi Facebook sayfasından da silinir.

İki türlü silme işleminden hangisinin seçileceği ise tamamen kullanıcıya bağlıdır. Kendisine daha kolay gelen yolu seçen kullanıcılar iki türlü de kolay bir şekilde silmek istediği hikaye veya hikayeleri silebilmektedir.

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
Merhaba! Ben Emrah, BTnet.com.tr'nin teknoloji yazarıyım. Sizler için en güncel teknoloji haberlerini paylaşıyorum. Amacım, sizleri teknoloji dünyasının heyecanına ortak etmek ve bilgiyle buluşturmak.
YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.