Instagram Hesabının Kime Ait Olduğunu Nasıl Bulunur?

Instagram Hesabının Kime Ait Olduğunu Nasıl Bulunur?
19 Eylül 2023 22:54 | Son Güncellenme: 20 Ekim 2023 00:03

Kullanıcılar kimliklerini belli etmemek için sahte kullanıcı hesapları üzerinden takip işlemi gerçekleştirir. Peki, Instagram hesabının kime it olduğunu nasıl bulunur?

Instagram hesabının kime it olduğunu nasıl bulunur? Sahte hesaplar sosyal medya sitelerinde sıklıkla kullanılıyor. Instagram üzerinde sahte hesabın kime ait olduğunu birkaç yöntem uygulayarak kolayca öğrenebilirsiniz

Instagram’da sahte hesaplar kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. Sahte hesapları bulduğunuz zaman mutlaka şikayet etmeniz gerekir.

Instagram’da Hesabın Kime Ait Olduğunu Nasıl Bulunur?

İnstagram hesabının kime ait olduğunu bulmak için alt tarafta yer alan adımları takip edebilirsiniz.

  • İnstagram sayfası üzerinden ‘Şifremi unuttum’ bölümünü tıklayın,
  • Kullanıcı adı bölümüne fake adresin ismini yazın,
  • Şifre yenileme için bağlantı adresine link gönderilir,
  • Linkin gönderileceği mail adresi tam olarak belirtilmez. Ancak mail adresine bakarak şüphelendiğiniz hesap hakkında detayları öğrenebilirsiniz.

Bu yöntemleri takip ederek sahte hesaplar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Instagram kullanıcıları genel olarak kendi adlarından oluşan hesaplar üzerinden üyelik gerçekleştirir. Sahte hesaplarda genel olarak anlamsız e posta isimleri tercih edilir. Bu nedenle sahta mail hesapları ile açılmış olan Instagram hesapları bazı incelemelerle daha kolay anlaşılabiliyor Instagram’a şikayette bulunarak sahte hesapların kapanmasını sağlayabilirsiniz.

Kendi Adınıza Sahte Hesap Açılırsa Ne Olur?

Sizin adınıza sahte hesap açılması durumunda mutlaka Instagram ile iletişime geçmeniz gerekir. Şikayet bölümünde sizlere sunulan formu doldurarak başvuru yapabilirsiniz. İnstagram kısa sürede geri dönüş yapacaktır. Bu şekilde sizin adınıza açılmış sahte hesaplar anlaşılır. Belirlenen hesaplar İnstagram tarafından kapatılır.

Instagram sahte hesap bulma en çok merak edilen konulardan bir tanesidir. Instagram uygulamasının yaygın olarak kullanılması ile sahte hesaplarda da artış meydana geldi. Kullanıcılar özellikle kendi hesapları yerine sahte hesaplardan merak ettikleri kullanıcıların profillerine giriş yapmaya çalışır.

Farklı amaçlarla sahte hesaplar tercih edilebiliyor. Fake hesaplar bir çok farklı sosyal medya sitesinde karşımıza çıkabiliyor. Kullanıcılar gerçek profilini kullanmak yerine bu hesapları fazlasıyla tercih edebiliyor. Fake hesaplar gerçek kullanıcı özelliklerini içerisinde bulundurmuyor. Sahte hesaplar farklı cinsiyetlerde kurulabiliyor.

ETİKETLER: ,
Merhaba! Ben Emrah, BTnet.com.tr'nin teknoloji yazarıyım. Sizler için en güncel teknoloji haberlerini paylaşıyorum. Amacım, sizleri teknoloji dünyasının heyecanına ortak etmek ve bilgiyle buluşturmak.
YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.