iPad ekran klavyesini iPad Türkçe klavye olarak kullanmanın en kolay yolunu açıklıyoruz [VİDEO]

12 Nisan 2011 |Levent Daşkıran | Bilişim

Herhangi bir ek programa veya modifikasyona gerek kalmadan, standart iPad ekran klavyesiyle hızlı bir şekilde Türkçe yazı yazabileceğinizi biliyor muydunuz? Harflerin üzerine basılı tutmak yok, dışarıdan klavye bağlamak yok! Bu basit yöntemi öğrenmek için tıklayın.

iPad için yayınlanan iOS 4.2 sürümüyle iPad’ın klavye dilleri arasına Türkçe’nin de eklendiğini görenler, standart harf diziliminde Türkçe karakterlerin yer almadığını görünce hayal kırıklığına uğradılar.

Mevcut durumda çoğu kullanıcı, iPad üzerinde Türkçe harfleri yazabilmek için ilgili harfin üzerine basılı tutuyor ve açılan menüden Türkçe harfleri seçiyor. Oysa çok kolay bir yöntemle, harflere dokunmak yerine yukarıya doğru bir fiske vurarak iPad’ın ekran klavyesinde Türkçe harfleri çok daha hızlı yazabileceğinizi biliyor muydunuz?

Nasıl yapıldığını görmek için videomuza göz atabilirsiniz:

YouTube Preview Image

İşte bu iş bu kadar kolay. Üstelik klavye dikey konumdayken de çalışıyor. Dahası büyük ihtimalle iPhone modelleri için de aynı ipucu geçerli. Deneme fırsatınız olursa yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.


Levent Daşkıran - 12 Nisan 2011
10 puanlama , siz de puan verin
Etiketler: , , , ,

« BTnet.com.tr anasayfasına dönmek için tıklayınız



Yorumlar (7)

 

  1. Hayta Kayim diyor ki:

    Bir hayır yapmışsınız ama sonra youtube hesabınızı kapatmışsınız. Video gözükmüyor dolayısıyla şu anda teşekkür edemiyorum. Bu sayfayı o zaman yayından kaldırın, btnet gibi kurumsal bir markaya yakışıyor mu???

  2. şükrü yıldız diyor ki:

    sağlun teşekkürler.oldu valla öpüldünüz canlarım..

  3. Irmak diyor ki:

    yani Türkçe klavye yok… bir de büyük bir olaymış gibi anlatmışsınız…ilahi…

  4. eddy diyor ki:

    iphone4- 4.3.3 yüklü ve olmuyor malesef..

  5. Onur Aydın diyor ki:

    Ömrünü 20 yıl uzatacak kadar hayır duası aldın adamım :)

  6. Can diyor ki:

    Iphone da olmuyor maalesef. Orada halen üstünde bekle sistemi geçerli.

  7. Appdelisi diyor ki:

    iPhone 4 üzerinde 4.1 firmware yüklü telefonumla denedim ne yazık ki olmadı!
    Hatta fıske sonucunda normal harfi bile çıkarmadı ekrana…

Yorum yapın

Hakkımızda Kullanım şartları Reklam Site haritası Bize ulaşın Sitemap